Duesenburg Midnight Ghost este mașina-fantomă care nu s-a construit niciodată. Care este, de fapt, realitatea din spatele legendei?
Povestea a început, așa cum multe povești încep, în Franța anilor ’30. Duesenburg Midnight Ghost Simone ar fi fost construită între 1937 și 1939.
Legenda spune că mașina a fost comandată de magnatul din industria modei și a cosmeticelor, Guy Laroche, după ce acesta a văzut vehiculul condus de personajul principal în pelicula “The Clearing Cloud”. Duesenberg Midnight Ghost trebuia să fie cadou pnetru iubita sa, Simone. Construcția a fost supervizată de asistentul său, Antoine St. Claire.
Mașina ar fi fost realizată de către compania Emmet-Armand din Pennsylvania, Statele Unite, ca și automobilul din film, având la bază modelul Duesenberg Type-J. Designul său bizar pare însă inspirat de Phantom Corsair.
Duesenberg Midnight Ghost ar fi livrată la Paris în 1939, chiar de către fondatorii companiei constructoare, Emmett Hardnock și Armand Minasian, pentru a primi aprobarea lui La Roche.
Când au ajuns în Franța, Emmet și Armand au găsit un triunghi amoros bizar între Laroche, Simone și St. Claire. Laroche i-a numit trădători pe asistentul și pe iubita sa și i-a amenințat că-i va da în judecată. Laroche a păstrat mașina. Între timp Emmet Hardnock, Armand Minasin și St. Claire au încercat să-i fure automobilul și să-l ducă înapoi în Statele Unite.
După începutul războiului, St. Claire le-a scris celor doi, reveniți în Statele Unite, spunându-le că încearcă să găsească un loc sigur pentru coupe-ul recuperat de la creatorul de modă, pentru ca acesta să nu cadă pradă naziștilor. Între timp, St. Claire și mașina au dispărut fără urmă.
Conform unei alte versiuni, nici aceasta confirmată, Guy Laroche a distrus mașina într-un accident chiar în ziua în care i-a fost livrată.
O altă legendă inventată susține că Emmet Harnock a dispărut cu mașină cu tot.
Oricât de frumoasă este această legendă, nu este reală. De fapt, Duesenberg Midnight Ghost nu a fost construită niciodată la scară reală. Au fost doar niște desene realizate digital, care au arătat designul uluitor al unui automobil imaginar.
În 1998, a fost realizat un model la scară 1:24 de către compania Franklin Mint. Astfel de machete se comercializează, în zilele noastre, cu prețuri între 160 și 700 de dolari, pe site-urile de profil. Imaginile care circulă în mediul online redau exclusiv machete fotografiate astfel încât mașina să pară reală.